Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

HELLAS VEGAS

HELLAS VEGAS
Ατσίγγανε κι αφέντη μου με τι να σε στολίσω;
Φέρτε το μαυριτάνικο σκουτί το πορφυρό
στον τοίχο της Καισαριανής μας φέραν από πίσω
κι ίσα ένα αντρίκειο ανάστημα ψηλώσαν το σωρό.
Κοπέλες απ' το Δίστομο, φέρτε νερό και ξύδι
κι απάνω στη φοράδα σου δεμένος σταυρωτά
σύρε για κείνο το στερνό στην Κόρδοβα ταξίδι
μέσα απ' τα διψασμένα της χωράφια τα ανοιχτά
Βάρκα του βάλτου ανάστροφη φτενή δίχως καρένα
σύνεργα που σκουριάζουνε σε γύφτικη σπηλιά
σμάρι κοράκια να πετάν στην έρημην αρένα
και στο χωριό να ουρλιάζουνε τη νύχτα εφτά σκυλιά
.
                                                         
                                                                                                  ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Οι μετανάστες ξεκίνησαν μπουλούκι από την Κρήτη με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Τελικά κατέληξαν στη Νομική σχολή καταλαμβάνοντας το χώρο και διεκδικώντας άσυλο. 
Η κοινή γνώμη είναι διχασμένη. Ακόμα και η δική μου γνώμη είναι διχασμένη. Έγραψα πρόσφατα για το πώς νιώθει ένας μετανάστης σε έναν ξένο τόπο κι ότι δεν ευθύνεται αυτός  για τίποτα. Όμως ο μετανάστης θα πρέπει να δώσει τη μάχη στον τόπο του. Να παλέψει για την ανατροπή. Αφήστε τους επιτέλους να φύγουν, να πάνε όπου θέλουν. Το ασανσέρ δεν χωράει άλλους, θα σπάσουν τα συρματόσχοινα. Η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Πρέπει να απαλαγούμε από τους  ντόπιους και ξένους νταβατζήδες που μας απομυζούν.  
Σε λίγο καιρό, αν συνεχίσουμε έτσι, οι συνταξιούχοι δεν θα βρίσκουν  φάρμακα θα γίνουμε υπηρέτες των «ισχυρών».  Θα 'μαστε μες την ίδια μας τη χώρα μετανάστες.
Δόθηκε το πράσινο φως από την Πρυτανεία για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στη Νομική σχολή. Το είχα προβλέψει πως όλα τα γεγονότα θα εξελιχθούν την ώρα του δελτίου ειδήσεων των οκτώ. Κι ενώ ο πρύτανης Θεόδωρος Πελεγρίνης συμμετείχε στις πρόβες της «θεατρικής ομάδας» υποδυόμενος ρόλους φιλοσόφων, όπως του Σοπενχάουερ και του Νίτσε, τα ΜΑΤ βρισκόντουσαν έξω από τη Νομική σχολή, έτοιμα να εφαρμόσουν το νόμο «κατά γράμμα».
Σύμφωνα με την εντολή που τους είχε δώσει ο πρωθυπουργός, λίγο πριν αναχωρήσει για το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας. Περιμένουμε με αγωνία και απορία τις εξελίξεις.
Η κατρακύλα αρχίζει από τα χαμαιτυπεία. Πρώτα μπλέκεις με πουτάνες, μετά με  ναρκωτικά και τελικά καταλήγεις δεξιός. Κι όταν είσαι και  ακροδεξιός, να κάτι σαν τον Άδωνη, νομίζεις πως είσαι γαλαζοαίματος, πως η ζωή ανήκει μόνο σε σένα και πως όλοι οι άλλοι είναι ζώα.
Βλέπεις εφιάλτες στον ύπνο σου. Βλεπεις ότι έρχονται οι κομμουνιστές και σου δημεύουν την περιουσία. Βλέπεις σφυροδρέπανα και σε πιάνει κρύος ιδρώτας.
Τι φοβάσαι; Μη σου πάρουνε τα χρέη;
Αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η δημιουργία του φράγματος στον Έβρο.
Το φράγμα θα εμποδίζει την εισροή μεταναστών στη χώρα μας. Το είδαμε από τους Ισπανούς, που το είδαν απ' τους Ισραηλινούς, που το είδαν απ' τους Αμερικάνους.
Το ύψος του θα είναι λίγο πιο πάνω από τα έξι μέτρα. Όποιος καταφέρει να το υπερπηδήσει, τον «ελληνοποιούμε» και τον εντάσσουμε στην εθνική ομάδα στίβου, στο «άλμα επί κοντώ».
Βγήκαν τα πορίσματα των εξεταστικών επιτροπών για τη SIEMENS. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς κάνουν και ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος τους. Η απάντηση είναι μάλλον απλή. Είναι προπονητικές ασκήσεις για τη μέλλουσα συγκυβέρνηση.
Κι ενώ δεν γίνεται καμιά προσπάθεια για ανάπτυξη και ενώ υπάρχουν επιδοτήσεις
για μείωση του αγροτικού πληθυσμού και της αγροτικής παραγωγής, έρχονται οι κουλοχέρηδες
και τα φρουτάκια. Σε μια περίοδο κατάρρευσης της οικονομίας, κρίσης, περικοπών, απολύσεων
και ανέχειας έρχονται τα μαγαζάκια που πουλούν «ελπίδα για κέρδος» μετατρέποντας τη χώρα μας
σε « ΗELLAS VEGAS».

Άντε και καλές αρματοδρομίες και καλά κούλουμα …….