Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ



Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ήταν μια κότα και αποφάσισε να πετάξει. Σήκωσε το ένα της πόδι, μετά το άλλο κι ύστερα έπεσε! Αυτό έλειπε να πετάξουν κι οι κότες!
Είναι όπως η ιστορία με το φοβισμένο παπί που δεν έμπαινε ποτέ στη λίμνη γιατί φοβόταν το νερό. Πάλεψε με την ανασφάλειά του και τους φόβους του και στο τέλος αποπειράθηκε να κολυμπήσει. Άπλωσε το πόδι του και το ακούμπησε στο νερό. Άλλαξε χρώμα και λούστηκε στον ιδρώτα. Τότε αποφάσισε πως θα συνεχίσει να είναι φοβισμένο για να μην πάει κόντρα στην κοινή γνώμη.

Η κοινή γνώμη, μια κοινή, μια πόρνη
μια παλιογυναίκα τρυφερή
μια κατσαρίδα, μια εφημερίδα
γράφει ραβασάκια σ’ όποιον βρει
Δουλειές του κεφαλιού
του μαύρου φεγγαριού
που γλίστρησε στο σύμπαν για να φέξει
Δουλειές του κεφαλιού
φαρμάκι κουταλιού
βανίλια υποβρύχιο σε μια λέξη
Δουλειές του κεφαλιού
στο πάτο του μυαλού
κι η γκόμενα να θέλει κοκορέτσι
Δουλειές του κεφαλιού
μωρό μου ειμ’ αλλού
δεν κάνω εγώ για τούτο το κοτέτσι

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Το πώς παρέμεινε ο Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό είναι μια Κινέζικη ιστορία, που λειτούργησε αντανακλαστικά μέσω Air China, Ελλάδας και Τουρκίας.
Σα να λέμε Κάιρο, Ναύπλιο, Χαρτούμ. Η Γαλατασαράι πήρε και Ντρογκμπά ... μετά από την απόκτηση του Γουέσλεϊ Σνάιντερ! Τι να τον έκανε τον Τζιμπούρ;
Κι έτσι αυτός δέχτηκε με την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια την αρχική οικονομική πρόταση του Μαρινάκη.
«Μετά από τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και με δική μου πρωτοβουλία, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη, του εξήγησα την πρόθεσή μου να μείνω στην ομάδα, αφού τα χρήματα δεν ήταν ποτέ η προτεραιότητα μου και συμφωνήσαμε να βρίσκομαι εδώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Θέλω όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού να γνωρίζει ότι ουδέποτε θέλησα να φύγω από τον Πειραιά και ότι θα κάνω τα πάντα για να είναι οι οπαδοί μας χαρούμενοι και να πανηγυρίζουν μαζί με μένα και τους συμπαίκτες μου νίκες και τίτλους.»
Ραφίκ Τζιμπούρ
Για αυτό το διάστημα δεν χρειάζονται οι γελωτοποιοί και οι καραγκιόζηδες
ούτε η «αρβύλα» και ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Άδωνις και το πουλάκι Τσίου για να γελάσει λίγο το χειλάκι του κάθε πικραμένου. Το ρόλο αυτό τον έχουν αναλάβει επιτυχώς οι υπεύθυνοι τύπου και οι εξωκομματικοί συνεργαζόμενοι των αριστερών κομμάτων στην πόλη μας.
Η αλήθεια είναι πως στους αριστερούς κομματικούς οργανισμούς λειτουργεί το
«Κάνε ότι κάνω» της Αλιφέρη. Είναι όπως στο στρατό, το παραδοσιακό καψόνι. Ο παλιός κάνει καψόνια στο νέο μέχρι ο νέος να γίνει παλιός και να χορεύει το νεότερο.
Χορωδία πάμε…….

«Η μάχη ήταν άνιση και σκίστηκαν δυο κάλτσες
Η συναυλία αδιάφορη μα ο μπουφές γιομάτος
Τώρα μαντάρουν τα καλσόν χτενίζουν τα μαλλιά τους
Βάζουν φρουφρού κι αρώματα τις γάμπες τους να δείξουν.»

Ντούρου ντούρου ντούρου στην πλατεία Κουμουνδούρου…..
Ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές πριν από τις γερμανικές του φθινοπώρου, δηλώνοντας βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει. Δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα συνεργαστεί με δυνάμεις από το «λαϊκό χώρο του Κέντρου», της δεξιάς και της κεντροαριστεράς,
με κόμματα που θα δημιουργηθούν έως τότε.
Φέξε μου και γλίστρησα…..
Οριστικά απαλλάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη από την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες. Μετά την απαλλαγή του επιχειρηματία και συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου για την ίδια κατηγορία, αποφασίστηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών η οριστική απαλλαγή της κας Μπακογιάννη για την υπόθεση.
Η συγκεκριμένη κατηγορία είχε αποδοθεί στη βουλευτή της ΝΔ επειδή στο πόθεν έσχες του 2011 δεν είχε δηλωθεί το ποσό του 1 εκ. δολαρίων, χρήματα τα οποία προέρχονταν από ρευστοποίηση μετοχών του κ. Κούβελου στις ΗΠΑ, τα οποία μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε λογαριασμό στο Λονδίνο.
Χαιρέτα μας τον Πλάτανο!
Αλήθεια τι έγινε με τον Πλάτανο που φύτεψε ο Λεωνίδας;
Οι πελατειακές σχέσεις ήταν δημιουργία ανταγωνιστικής κόντρας στο δικομματικό παιχνίδι ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.
Το να βγαίνει ο Βρούτσης, υπουργός εργασίας να προκαλεί και να κατηγορεί τους εργαζομένους για να δείξει ότι είναι πειθαρχημένο στρατιωτάκι του ΔΝΤ και της Τρόικα είναι αυταρχισμός και θράσος. Το να συλλαμβάνονται οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα ΜΑΤ για μια «παράσταση διαμαρτυρίας» αποδεικνύει το τι συμφέροντα εξυπηρετεί η ίδια η κυβέρνηση με βάση τα Μερκελιστικά της πρότυπα.