Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ

               ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ
             Είμαι μια Ελληνοπούλα
που σαν μια Σουλιωτοπούλα,
αγαπώ με την καρδιά μου
την Πατρίδα τη γλυκιά μου.
Κι ο εχθρός αν έρθει πάλι
με σκοπό να μας προσβάλει
ΟΧΙ , δε θα τον αφήσω
και θα του φωνάξω : «Πίσω!!».

ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικα, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή για τα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
Αισιοδοξία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο καθώς θεωρούν ότι το πακέτο θα ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών θα αναχωρήσουν και θα επιστρέψουν στην Αθήνα
σε μια εβδομάδα, πριν το Γιούρογκρουπ της 8ης Οκτωβρίου.
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα.
Και εκεί που όλα ήταν σκοτεινά και τα ’σκιαζε η φοβέρα, βρέθηκαν σχεδόν όλα τα
ισοδύναμα από το Ζάππειο ένα, δύο και τρία πουλάκια κάθονταν και κάπνιζαν ταμπάκο…Τρία πουλάκια έφτιαχναν offshore για να πλουτίσουν ……..
Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ…..
Σε σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος εμπλέκει τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη, κατάθεση – φωτιά του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δις ευρώ. Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. 
Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη , ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα. Όταν ο χορός των εκατομμυρίων ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους. 
Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρει:
«Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».
Άμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν το σχόλιο του κ. Λιάπη στο Real.gr, ο οποίος πήγε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και υπέβαλε τη μήνυση.
Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βουλγαράκης έδωσε τη δική του απάντηση για την κατάθεση που αποκαλύπτει η Realnews αυτής της Κυριακής.
«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ’ όψη, απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ’ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».
Οι μαυραγορίτες με το καινούργιο τους επάγγελμα, του ενεχυροδανειστή αυξάνονται και πληθύνονται!

Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ
* «Κι οι Γερμανοί μάς πήρανε σώβρακα και κιλότες
και τώρα η Σταδίου πια λέγεται Στάντιον στράσε»
Τρία πουλάκια κάθονται με τα φτερά κομμένα
εκεί π’ αλλάζουνε σκοπιά οι Γερμανοτσολιάδες
εκεί πάνω απ’ τη Μέρκελ Πλατς, ιστορική πλατεία,
που μια φορά κι έναν καιρό Συντάγματος τη λέγαν…

Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
**-Τον ταϊφά μου σύναξε, μάσε τα παλικάρια,
δώσ' τους μπαρούτι περισσή και βόλια με τις χούφτες,
γλήγορα και να πιάσουμε κάτω την Αλαμάνα,
που 'ναι ταμπούρια δυνατά κι όμορφα μετερίζια.
Παίρνουνε τ' αλαφρά σπαθιά και τα βαριά τουφέκια,
στην Αλαμάνα φτάνουνε και πιάνουν τα ταμπούρια.
-Καρδιά παιδιά μου, φώναξε, παιδιά, μη φοβηθείτε!
Σταθείτε αντρειά σαν Έλληνες και σα Γραικοί σταθείτε!

* Στίχοι:Χρήστος Φασούλας

** Δημοτικό κλέφτικο