Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ





Μέσα στη φάλαινα δουλεύω μια φίρμα αντιπροσωπεύω
που `χει σταθμούς και εργοτάξια σκάφη κι αμάξια,
τι φτιάχνουμε ακριβώς δεν ξέρω όμως προσφέρω.
Σπίτι μου έχω έναν Πινόκιο που πήρα Duty Free απ’ το Τόκιο
σκουπίζει και μ’ ενημερώνει η μύτη μεγαλώνει
έχω μια κούκλα που μιλάει και μ’ αγαπάει.
Εκατομμύρια σαν κι εμένα μέσα στο κήτος ταξιδεύουν,
καταναλώνουνε, δουλεύουν και συγχωρνάνε πεθαμένα,
παίρνουν διαζύγια, παίρνουν δάνεια,  καλλιεργούνε Coka Cola,
φυτεύουν όπλα και φουστάνια, αυτό το κήτος δίνει απ’ όλα.
Μονάχα έξοδο δεν έχει, ποιος το προσέχει,
τρέχω από πίσω να προλάβω τον οδηγό, τον εργολάβο,
λιώνουν τα πόδια μου στις σκάλες σέρνοντας φιάλες,
δεν κατεβαίνω σε απεργίες, δουλεύω αργίες.

Το βράδυ όμως που γυρνάω μεσ’ στο σπιτάκι μου ξεσκάω,
πίτσα ο Πινόκιο παραγγέλνει, στην πόκα μου τα παίρνει,
καπνίζουμε δυο τσιγαράκια μετά νανάκια.
                                                         ΙΣΑΑΚ ΣΟΥΣΗΣ


ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ποιος περιμένετε να μας σώσει τελικά; Ο Πινόκιο, ο Χριστός, ο Ντόναλντ Ντακ, το κοριτσάκι με τα σπίρτα, ο παπουτσωμένος γάτος, το μολυβένιο στρατιωτάκι, ο Γκουσγκούνης; Προσγειωθείτε επιτελούς στην πραγματικότητα. Βρείτε τον εαυτό σας και αντιδράστε!

Οι τροϊκανοί παράγγειλαν κολιούς στο τηγάνι, χωριάτικη σαλάτα με φέτα Καλαβρύτων, ποικιλία τηγανητών λαχανικών (κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές)
και κόκκινο κρασί Αχαΐας. Μετά το γεύμα, έφαγαν για φρούτο καρπούζι Αμαλιάδος
συνοδευόμενο με coca cola Αμερικής. Πλήρωσαν με δολάρια Αμερικής και πήραν ρέστα ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αργότερα αποσύρθηκαν για να αναπαυθούν .
Η επόμενη μέρα θα ήταν η δύσκολη.
Πρωί πρωί με την αυγούλα έφαγαν από δυο αυγά τηγανητά ο καθένας, ροδοζάχαρη από τη μονή Ταξιαρχών και φυσικό χυμό από πορτοκάλια Τέμενης.
Και έφτασε η ώρα της δύσκολης απόφασης.
Φόρεσαν τα κοστούμια και τις γραβάτες τους για να δώσουν έμφαση και σοβαρότητα στην απόφαση. Εις εξ αυτών έβγαλε ένα νόμισμα από τα ρέστα που του είχε δώσει ο ταβερνιάρης. Οι Έλληνες τους είχαν υποσχεθεί πως θα απολύσουν 2.000 εργαζόμενους μέσα στον Ιούνιο. Από τη μια μεριά στο νόμισμα έγραψαν ΕΡΤ κι από την άλλη ΕΒΟ και έχασε η ΕΡΤ.
Μη νομίζεις πως αυτό που συνέβη εχθές δεν σε αφορά. Η ανάσα της αρκούδας είναι πίσω απ’ το δικό σου σβέρκο.
Ο Κεδίκογλου εξαγγέλλει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης στερώντας από το λαό το δημόσιο αγαθό της πληροφόρησης.
Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν τη Μουρούζη. Δεν υπάρχουν τανκς. Υπάρχει όμως έλλειμμα δημοκρατίας. Η οθόνη μαυρίζει. Ο κόσμος πάει και έρχεται. Άνω κάτω η Μεσογείων. Τα φώτα σβήνουν. Η πόλη κοιμάται.
Τα δυο κόμματα από τη συγκυβέρνηση διαφωνούν, όμως δε θα ρίξουν την κυβέρνηση. Ο ένας δεν τολμάει γιατί οι μετρήσεις του δίνουν κάτω από 5% κι αν γίνουν εκλογές τώρα, θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα και ο άλλος ονειρεύεται να γίνει πρόεδρος στη θέση του βαλσαμωμένου.
Ο ηγέτης της χώρας πρωτοπαλίκαρο του Αβέρωφ (φωτιά και τσεκούρι) με συνεργάτες (πρώτο τραπέζι πίστα) ψυχοπαθητικές ακροδεξιές προσωπικότητες τύπου Άδωνη, Πλεύρη και Βορίδη, δε θα διστάσει να συνεργαστεί ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή αρκεί να μη χάσει την εξουσία.
Από την άλλη, ο αποπροσανατολισμός και η έλλειψη στόχων έχουν καταντήσει το λαό κομπάρσο σε τηλεοπτικό σήριαλ κακής ποιότητας.
Την επόμενη μέρα……..
Περιμένω να δω τον τρίτο αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ψαξίματος και αναξιόπιστων πληροφοριών. Αρχικά ήταν να μεταδοθεί από τη ΝΕΤ. Η ΝΕΤ όμως έκλεισε. Μετά θα μεταδιδόταν από τον Αντένα, μετά από το nova και τέλος από το Σκάι.
Διαφημίσεις και κόντρα διαφημίσεις για την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Ρε δε γίνομαι Παναθηναϊκός, δε μπα να χτυπιέστε! Τα μόνα καρτούν που δε γουστάρω είναι ο Αλαφούζος και ο Πορτοσάλτε.
Με σώζει το έκτακτο δελτίο από το Μέγαρο Μουσικής, που διακόπτει τις διαφημίσεις. Ποιος θα τραγουδήσει; Και τότε βγαίνει στο έκτακτο ο έκτακτος για να εξηγήσει τα επιτεύγματα του συλλογικού του έργου στο δρόμο προς την ανάπτυξη.