Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ

            ΟΡΑΤΟΤΗΣ   ΜΗΔΕΝ 


                                  Βγήκες στο δρόμο κι άρχισες να σκούζεις και να λες
                                  Πως γρήγορα κουράστηκες για `κει που `χες να πας
                                  Μα οι βαλίτσες που φορτώθηκες είναι όλες αδειανές
                                  Πες μου γιατί, πες μου γιατί, γιατί τις κουβαλάς
                                  Στην πρώτη ανηφοριά κλατάρεις κι αρχινάς να κλαις
                                  Δεν γίνεται να φτάσεις λες `κει που άξιζες να πας
                                  Μα οι βαλίτσες που φορτώθηκες είναι όλες αδειανές
                                  Πες μου γιατί, πες μου γιατί, γιατί τις κουβαλάς
                                               ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ζούμε σε μια ωραία ατμόσφαιρα. Όμορφη, δίκαιη, συναρπαστική και αγγελικά πλασμένη. Γιατί μας βγάζει απ’ τη νιρβάνα της ευτυχίας μας ο Χριστόδουλος Ξηρός κι ο Πέτρος Τατσόπουλος; Εγώ παρακολουθώ από τις κερκίδες (και εκείνοι με ενοχλούν) τις αυτοκτονίες που καταγράφονται στην αρένα της ζωής. Ο Πέτρος δεν είναι προβοκάτορας …μαλάκας είναι! Ο Χριστόδουλος δεν είναι το πρόβλημα. Οι αυτοκτονίες είναι το πρόβλημα. Και επικίνδυνοι είναι αυτοί που τις προξενούν.    
Φορτωθήκατε το γάιδαρο. Να δω τώρα πώς θα τον λανσάρετε στην αγορά.
Τα παρασκηνιακά κόλπα και οι τζιριντζάντζουλες αντιμετωπίζονται με την ίδια συνταγή. Η ουσία στις διαδικασίες ήταν το ανύπαρκτο ήθος από όλες τις μπάντες.
Ο μόνος που είχε ήθος κατά τη διάρκεια και τη διαδρομή ήταν αυτός που σας κέρδισε.
Τώρα συνειδητοποιήστε αργά-αργά και χαλαρά πως η μαλακία πληρώνεται
Είμαι βέβαιος πως θα επαναλάβετε τα ίδια λάθη. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Παραμένει φτυστός και απαράλλαχτος. Φανταστείτε να έσκαγε κι η Βασούλα από καμιά γωνία με κανένα μπούγιο. Θα σας έπαιρνε και τα σώβρακα!
Αλήθεια, τι έγινε με το Διεθνές καφενείο;
Στο τέλος τι απομένει σούργελα; Η πικρή γεύση της αποτυχίας στα χείλη!
Περαστικά σας.
Η ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο με προβλημάτισε έντονα.
Αναρωτήθηκα γιατί ο Μίτσελ χρησιμοποίησε σαν αλλαγές μετά το 65΄ λεπτό τον Μήτρογλου, τον Βάις και τον Σαβιόλα ενώ θα έπρεπε να τους χρησιμοποιήσει εξ αρχής παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. Φοβήθηκε τον Ατρόμητο ή κάτι άλλο συνέβη που δεν μπόρεσα να  αντιληφθώ;
Αυτά …που λέτε συντεχνιακοί τύποι, σκοταδιστές, βρικόλακες. Βγάλατε και τον άλλον στη σέντρα και ξεφτιλίστηκε. Να μου πείτε, αυτός το ξέρει το έργο, θα βρει άλλον συνδυασμό να τρουπώσει.
Τον πνίγει όμως το δίκιο.
 Η φαρσοκωμωδία σας έλαβε τέλος ή τώρα αρχίζει; 
«ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΧ ΚΙΖΟΝΤΑΙ» ήταν το σύνθημα που έγραψαν στον τοίχο του φροντιστηρίου με σπρέι. Πίεσα το μυαλό μου για να θυμηθώ. Μην είναι κανένα αρχαίο ρητό…καμιά αρχαία επιγραφή; Δεν βρήκα τίποτα… Μετά σκέφτηκα να το αποκωδικοποιήσω και τα κατάφερα.
Ήθελαν να γράψουν «ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ» διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών βουλευτών. Καταλαβαίνω το ότι είναι αμόρφωτοι κι ότι αν ήταν Έλληνες, θα έκαναν ορθογραφικά λάθη στα φωνήεντα, όμως αυτοί ήταν αλλοδαποί ναζιστές και κάνανε λάθος στα σύμφωνα  Όσο για το περιεχόμενο του συνθήματος ... Μάλλον είχαν «ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ» αποτέλεσμα της γενικής κρίσης.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι θίχτηκαν οι συντεχνιακοί κι από άλλους πολιτικούς χώρους. Όμως εξηγείται επιστημονικά. Τα λαμόγια δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν θρησκεία, δεν έχουν πατρίδα, δεν αγαπούν τον άνθρωπο.
Αυτό που τους ενώνει είναι οι κοινές απάτες και τα κοινά συμφέροντα.
Μίλησα στο τηλέφωνο με υψηλό παράγοντα του χώρου, που εξακολουθώ να εκτιμώ και μου είπε: «Ανοίγει η καρδιά μου και χαίρομαι όταν συνεργάζομαι με άτομα που προέρχονται από άλλους  χώρους». Αυτοί τι στο διάολο θέλουνε;