Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η ΧΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ



Η ΧΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ
                           Θα βάλω τις γκάιντες και τα φλάουτα να ουρλιάζουνε.
Θα πάρω κουρέλια και βότσαλα και θα λανσάρω μόδα.
Και θα βαρούν τα σήμαντρα στις πλατείες, σε μυστικούς κώδικες
για πράγματα που εγώ δυσκολεύομαι να καταλάβω.
Και ο άνεμος θα φυσάει παρασύροντας πολιτικούς
παλιάτσους, αλλοδαπούς και σκουπίδια.
Την ημέρα που άλλοι θα περιμένουν σαν γιορτή, σαν ανάσταση
κι άλλοι σαν μέρα καταστροφής.
Τότε που οι πλαστικές σημαίες θα χώνονται στους κώλους τους.
Τότε που οι πουτάνες θα φτιάχνονται μεταξύ τους
με μυστικούς κώδικες που εγώ αρνούμαι να καταλάβω.


ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Η εντολή ήτανε ρητή από τους Τροϊκάνους και με τις ευλογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Θα πετύχεις συναίνεση με το Σαμαρά. Τους άλλους κάλεσέ τους για μπούγιο. Όμως κανένας δεν συναινεί στο έγκλημα. Εκτός από τον Καρατζαφέρη, που αν του δώσεις πόστο στην εξουσία του παίρνεις και τα σώβρακα και την Ντόρα, της γνωστής οικογενείας Μητσοτάκη, που τα πάντα μπορείς να περιμένεις από δαύτους. Ο Κουβέλης το ’σωσε τελευταία στιγμή και ο Τσίπρας τον σκυλόβρισε. Το ΚΚΕ δε συμμετείχε στις διαδικασίες. Τώρα πώς ο Σαμαράς του είπε ΟΧΙ κι αυτός κατάλαβε ΝΑΙ, αυτό είναι άλλου παπά βαγγέλιο.
Οι Τροϊκάνοι το αντιλήφθηκαν και επισκεπτόμενοι εσπευσμένα την πρωτεύουσα κάλεσαν σε συζήτηση το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ για να καταθέσουν τις καινούργιες τους προτάσεις.
Έφτασε η στιγμή της απόγνωσης. Είναι σαν μια κρίση πανικού, με προβλήματα χωρίς διεξόδους και λύσεις. Κανένας γιατρός και κανένα χάπι δεν μπορεί να εκτονώσει την κατάσταση. Ο Παπακωνσταντίνου απειλεί πως αν δεν παρθούν καινούργια μέτρα, δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Πρέπει να πουληθούν οι κερδοφόρες Δημόσιες επιχειρήσεις: ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΠΑΠ, τα ΛΙΜΑΝΙΑ, το αεροδρόμιο
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και μια σειρά άλλες επικερδείς κρατικές επιχειρήσεις ώστε να ρυθμιστεί το χρέος. Αργότερα θα ακολουθήσουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία κι ότι άλλο περνάει απ’ την πιο διεστραμμένη φαντασία του καθενός.
«ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΠΙΑΝΕΙ» γράφουν οι αναρχικοί στους τοίχους.
Κι αυτό είναι το πρώτο σκέλος. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η ισοπέδωση των πάντων. Και είναι η επιβολή του υψηλότερου συντελεστή ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, ακόμα και στα είδη διατροφής. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων, οι απολύσεις, η αβάσταχτη φορολογία, το πάγωμα της αγοράς, τα λουκέτα, η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η έλλειψη ανάπτυξης, οράματος και προοπτικής.
Ούτε ο Νέρωνας δεν είχε συμπεριφερθεί έτσι κάνοντας τα πάντα στάχτη. Τουλάχιστον αυτός, όταν έκαψε τη Ρώμη, είχε μια ευαισθησία προς την τέχνη, έγραφε ποιήματα.
Αυτοί είναι άχρηστοι, επικίνδυνοι και ύποπτοι. Το σίγουρο για αυτούς είναι ότι δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, κάποιους άλλους εξυπηρετούν και
υπηρετούν. Η κινδυνολογία τους αυξάνει ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός τους.
Οι φωνές των παιδιών ακούγονται από την ανοιχτή πόρτα του νηπιαγωγείου. Είναι φωνές αγριεμένες σε ρυθμούς hard rock «Αχ Δαμανάκη, Δαμανάκη, ξύλο που θα το φας, μέσα στο ξένο περιβολάκι, τρύπες γιατί τρυπάς;»
Πώς όμως πρέπει να αντιδράσει ο καθένας από μας; Θα τους κάνει το χατίρι;
Θέλει υψηλή φιλοσοφία για να καταλάβουμε πως στο τέλος θα πουλήσουν και τη γη μας; Οι ξένοι επενδυτές θα αγοράσουν τη γη μας χρησιμοποιώντας μας ως φτηνά εργατικά χέρια, φοβισμένους πολίτες χωρίς αντιστάσεις, συνδικαλισμό και διεκδικήσεις. Τσαλακώνουν την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων. Θα υπηρετούμε τους ξένους μέσα στην ίδια μας την πατρίδα. Οι μεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν και θα αντικατασταθούν από πολυκαταστήματα πολυεθνικών εταιρειών. Η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια, οι συγκοινωνίες, ο ορυκτός πλούτος, οι επικοινωνίες, τα ΜΜΕ, η γη μας θα περάσουν στα χέρια πολυεθνικών εταιρειών. Διαλύουν τα πάντα ώστε να έρθουν οι σωτήρες για να μας σώσουν. Αυτό θέλουμε;
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΝΑΙ ΑΡΓΑ!

*Το ποίημα «Γιορτή» βρίσκεται στην τρίτη μου ποιητική συλλογή με τίτλο
«ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» ΤΟ ΡΟΖ ΒΙΒΛΙΟ.