Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ


ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ
Μαντάρω ποιήματα, οι λέξεις βήματα μ’ ακολουθάν
Πηδάω τα ρήματα σαράντα κύματα με κυνηγάνε.
Πλαστά τα κέρματα, χρυσόμαλλα δέρματα με συντροφεύουν.
Θυμοί και βάσανα, αμάν να ανάσαινα, με σημαδεύουν.
Άτεχνα κι άβολα, σάπια, παράλογα με προστατεύουν.
Ψέματα, θαύματα, αγάπης σφάλματα με κυριεύουν.
Φόνου πειστήρια, χρηματιστήρια με ταξιδεύουν.
Θανάτου μήνυμα λανσάρω κίνημα για καταλήψεις.
Σφεντόνες ποιήματα, πυροτεχνήματα για να ανανήψεις.


ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ποίηση, Αντιποίηση, Αποποίηση, Παραποίηση, Προσποίηση, Πολτοποίηση, Εκποίηση…Λίγο η ζέστη, λίγο που έχασα τη μούσα μου, τον Πεταλωτή, (μεταφέρθηκε σε σοβαρό υπουργείο!) έχασα την έμπνευσή μου και το χιούμορ μου. Ο καινούργιος είναι μουρόχαυλος. Δεν έχει αυτό το κάτι το καλλιτεχνικό να σε απογειώσει.
Τι να σχολιάσεις; Ότι πήρανε τα ψάρια του Πάγκαλου; Ε, και λοιπόν; Παράγγειλε άλλα και διπλή μερίδα και σαλάτα και τυρόπιτα και τυροκαυτερή και μπριζόλες και κεφτέδες και μουσακά και φρούτα και παγωτό και σόδα για να χωνέψει και μετά, πάλι ψάρια.
Με ρώτησε ένας φίλος κάτι σαν κουίζ.
-Αν συναντηθούν ο Πάγκαλος κι ο Βενιζέλος σε ασανσέρ που γράφει για τέσσερα άτομα, τι θα κάνουν;
-Θα πάνε ένας-ένας, του απαντάω γιατί αυτοί και οι δυο μαζί είναι έξι!
Δεκτά έγιναν τα ομόλογα της Ελλάδας και της Πορτογαλίας παρά τις αρνητικές εκτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης. Ο Τρισέ δεν το διαπραγματεύεται. Τι θα γίνει όμως με την ανάπτυξη; Χωρίς ανάπτυξη οδηγούμαστε σε αργό θάνατο.
Κι ενώ ο Τσοχατζόπουλος παραπέμφθηκε και το ΠΑΣΟΚ το χρεώθηκε, τώρα προτείνουν να δημιουργηθούν καινούργιες εξεταστικές επιτροπές ώστε να βγουν στη σέντρα και πρώην υπουργοί της ΝΔ. Οι συμψηφισμοί θα είναι αυτοί που θα τους σταματήσουν ή θα ξαναπέσει στο τραπέζι και η παραπομπή του Σημίτη για το χρηματιστήριο; Και μέσα σ' αυτή τη ζέστη και στο σύνδρομο στέρησης για τον Πεταλωτή, προτείνει ο Βουλγαράκης την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πολιτική αρένα. Ζητώντας του να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή ηγέτη, που θα συσπειρώσει τις κεντροδεξιές δυνάμεις. Εδώ μην ξεχνάτε και την πρόταση Φλωρίδη για επιστροφή του Σημίτη στον πολιτικό στίβο.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, κι ενώ τα συσσίτια αυξάνουν, στο βάθος του τούνελ υπάρχει σκοτάδι. Όλα δείχνουν πως οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πάνε χαμένες. Οι συντάξεις και οι μισθοί διαρκώς συρρικνώνονται. Οι συντεχνίες χάνουν τα κεκτημένα τους. Η δημόσια διοίκηση ξεχείλισε και βγήκε στους δρόμους. Οι καναλάρχες κονταροχτυπιούνται. Οι Έλληνες επιστήμονες μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Οι τροϊκάνοι αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία. Οι Τούρκοι βλέπουν με καλό μάτι τις βραχονησίδες μας. Σκάει η ιδέα της «ευροδραχμής». Κυριαρχεί το καφριλίκι και οι κανιβαλισμοί. Οι επικηρύξεις των βουλευτών από τους πολίτες θυμίζουν «Άγρια Δύση». Ανταμοιβή, η «Άμεση Δημοκρατία».
Το τραβάει από τη μια ο οργανισμός των επικηρυγμένων βουλευτών, έχουν και το κληρονομικό χάρισμα, κι από την άλλη είναι και το ισχυρό μήνυμα που τους έλεγε ο μεγάλος Εθνάρχης Καραμανλής «Ανήκωμεν εις την Δύσιν».
Ο Κουβέλης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αυγή», μετά από τη στάση που κράτησε στη βουλή καταψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο.
Άντε να μαζεύεστε. Μετά είναι η σειρά της «Ανταρσίας» για να αρχίσει να μπαίνει σιγά -σιγά το νερό στ’ αυλάκι.


* Το ποίημα «Επανάσταση» περιέχεται στη συλλογή μου «Μην καπνίζεις στο κρεβάτι.» Το ροζ βιβλίο.