Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Ναι ρε, τα είδα όλα, πασόκους φασίστες,
σκυμμένους αρτίστες, μπάτσους καριερίστες.
Ναι ρε, τα είδα όλα κι ο κύκλος γυρίζει,
ψοφίμι μυρίζει κι αυτό που σου αξίζει,
το ζεις, τ' αγοράζεις, το τρως, το ψηφίζεις,
το ακούς, το ικετεύεις, το πονάς και το βρίζεις,
το αγκαλιάζεις, το φτύνεις, στο παιδί σου το αφήνεις,
το γλεντάς, το δικάζεις, στο κελί σου το κλείνεις.
Ναι ρε, τα είδα όλα και όλα μακριά μου,
βγαίνω στους δρόμους και σκιάχτους μιλιά μου,
η ζωή, η χαρά μου, η φωτιά στην καρδιά μου,
ξαναγίναν δικά μου ενώ εσύ....
όπου κι αν πας, όλα τα έχασες
και ν' αγαπάς, για πάντα ξέχασες.


                                                                                     B.D FOXMOOR

ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Η συγκέντρωση των αγανακτισμένων Ελλήνων πολιτών στο Σύνταγμα ήταν μεγαλειώδης. Το ίδιο συνέβη και στις άλλες μεγάλες πόλεις. Ίσως να ’ναι μια από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις μετά τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, μιας και ο λαός εναντιώνεται πρώτα από όλα σε μια υποταχτική κυβέρνηση, που εκτελεί τις εντολές της τρόικα και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Αμφισβητεί και αντιστέκεται σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Αμφισβητεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν αντέδρασαν στο κατρακύλισμα και στην κατάρρευση της χώρας μας και που φθείρονται συνολικά παρέα με την κυβέρνηση.
Ο πλουραλισμός στις απόψεις της πλατείας και τα λαϊκά αιτήματα παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Λειτουργούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και η συλλογικότητα.
Η κυβέρνηση κλονίζεται. Πολλοί από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ξανασκέφτονται το μνημόνιο number 2 και τα νέα μέτρα φοβούμενοι τη λαϊκή κατακραυγή. Η ώρα των εκλογών πλησιάζει. Και τότε τι θα γίνει; Θα δούμε τα ίδια ανάποδα; Ζούμε στιγμές σοβαρών και υπεύθυνων αποφάσεων. Επιπολαιότητες και λάθη δεν χωράνε. Δεν υπάρχει επανεκκίνηση ούτε delete.Το μαζικό κίνημα θα πρέπει να μετατραπεί σε φορέα διεκδίκησης με συγκεκριμένα και ρεαλιστικά αιτήματα! Δείτε μερικά από τα αιτήματα των Ισπανών αγανακτισμένων πολιτών.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

* Αυστηρός έλεγχος στην παρουσία ή μη των εκλεγμένων στις θέσεις τους. Ειδικές ποινές για παράλειψη καθήκοντος.
* Κατάργηση των προνομίων στη φορολογία, στα συντάξιμα έτη και στις πολλαπλές συντάξεις. Ισοτιμία του μισθού των εκλεγμένων αντιπροσώπων με το μέσο μισθό των Ισπανών συν τα απαραίτητα έξοδα για την άσκηση των καθηκόντων τους.
* Κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών. Κατάργηση της παραγραφής σε αδικήματα διαφθοράς.
* Υποχρεωτική δημοσίευση της περιουσίας όλων των κρατικών στελεχών.
* Μείωση των κρατικών στελεχών που είναι διορισμένοι.
* Υποχρεωτικά δημοψηφίσματα και δεσμευτικά για θέματα μεγάλης εμβέλειας που μεταβάλλουν τους όρους της ζωής των πολιτών.
* Αλλαγή του Εκλογικού Νόμου για να εγγυάται ένα σύστημα αληθινά αντιπροσωπευτικό και αναλογικό που να μην είναι σε βάρος καμιάς πολιτικής ή κοινωνικής ομάδας.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
* Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Όχι στο διορισμό των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Γενικού Συμβουλίου Δικαστικής Εξουσίας από την Εκτελεστική Εξουσία.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
* Απαγόρευση κάθε είδους οικονομικής διάσωσης ή ένεσης κεφαλαίων σε τραπεζικούς οργανισμούς. Όσες τράπεζες έχουν δυσκολίες ας χρεοκοπήσουν ή ας κρατικοποιηθούν για να δημιουργηθεί δημόσιο τραπεζικό σύστημα κάτω από κοινωνικό έλεγχο.
* Αύξηση της φορολογίας των Τραπεζών με τρόπο ευθέως ανάλογο με τα κοινωνικά έξοδα που προξενούνται λόγω της κρίσης που δημιούργησε η πολιτικής τους.
* Να επιστρέψουν οι Τράπεζες στα δημόσια ταμεία όλα τα κεφάλαια που πήραν από το δημόσιο.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ* Αύξηση της φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων και των τραπεζικών οργανισμών.
* Κατάργηση των φοροαπαλλαγών στις Ανώνυμες Εταιρείες.
* Αληθινός και αποτελεσματικός έλεγχος της φοροδιαφυγής και της φυγής κεφαλαίων σε «φορολογικούς παραδείσους».

ΑΝΕΡΓΙΑ
*Σταθερή δουλειά. Απαγόρευση των ομαδικών απολύσεων για αντικειμενικούς λόγους σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν κέρδη. Έλεγχος των επιχειρήσεων για να μην καλύπτουν με προσωρινούς εργαζόμενους θέσεις που είναι για μόνιμους.
* Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας για όλους τους μακροχρόνια ανέργους.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ* Να απαλλοτριώσει το κράτος τις κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί και είναι απούλητες για να τις διαθέσει με καθεστώς επιδοτούμενου ενοικίου.
* Επιδόματα ενοικίου για νέους και όλα τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα.

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ* Κατάργηση άχρηστων εξόδων της δημόσιας διοίκησης και δημιουργία ανεξάρτητου ελέγχου του προϋπολογισμού και των εξόδων.
* Προσλήψεις προσωπικού Υγείας για να εξαφανιστούν οι λίστες αναμονής ασθενών.
* Προσλήψεις καθηγητών που θα εγγυώνται μικρό αριθμό μαθητών ανά τάξη, τις πρόσθετες ώρες και την ενισχυτική διδασκαλία.

ΑΛΛΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
* Φτηνές δημόσιες συγκοινωνίες, καλής ποιότητας και φιλικές προς το περιβάλλον. * Κατασκευή ποδηλατοδρόμων.
* Όχι στον έλεγχο του Ίντερνετ.
* Μείωση των στρατιωτικών δαπανών.

.