Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ



ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ
Εμείς η μεσαία τάξη
ήμεθα η μόνη τάξη
με έντιμη συνείδηση, εθνική
Παρασυρόμενοι όμως από τις άλλες τάξεις
στα νοήματα και στις πράξεις
δίνουμε χροιά πολιτική
Για όλα φταίνε οι γκόμενες
οι πρώην και οι επόμενες
ανώνυμες και επώνυμες και γενικώς.

Και όπως είναι φυσικό η μεσαία τάξη
θέλει και εκείνη λιγάκι να διατάξει
να γίνει άρχουσα δηλαδή
Στην κλειδαρότρυπα σκυμμένη
και το χέρι στην τσέπη
χρόνια τώρα περιμένει και βλέπει
όμως την εμποδίζει ένα κλειδί
                                                                       
                                                                           ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Φορτωμένη με γεγονότα και εξελίξεις η επικαιρότητα. Φορτισμένη με ένταση η ατμόσφαιρα. Φορτωμένοι με σκουπίδια οι κάδοι του δήμου, περισσότερο στις λαϊκές συνοικίες. Ρίχνεις βουτιά στα βαθιά για να προστατευτείς. Όταν όμως βγαίνεις στην επιφάνεια για να αναπνεύσεις, σε παίρνει η μπόχα. Και αρχίζω με την απόφαση του εμπορικού συλλόγου Αιγίου. Δεν τους άκουσε κανείς!
Τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Οι έμποροι συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική ενώ οι διοικούντες ανακοίνωσαν πως ο εμπορικός σύλλογος δε μετέχει στην απεργία. «Οι αποφάσεις σας είναι εν γένει εκτός του κλίματος!».
Δεν αντιλαμβάνεστε το σφυγμό και τη θέληση του κόσμου. Συμπερασματικά αναφέρω πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής σας. Παραιτηθείτε και επιστρέψετε στα μαγαζιά σας και στα σπίτια σας.
Τρεις εκσυγχρονιστές λαλούν και επιστολογραφούν. Δυο χορεύουν βγαίνοντας στη ζητιανιά.
Είκοσι οκτώ κατασκευαστές πλυντηρίων στηρίζουν το Γιώργο. Ο Ανδρουλάκης αποποιείται το αριστερό του παρελθόν, διαφωνεί με το πολυνομοσχέδιο και το ψηφίζει. 
Τη Βάσω την πιάνουν οι τύψεις, όμως η ελαστική της συνείδηση την οδηγεί να το ψηφίσει
Τη Λούκα την πείραξε το άρθρο τριάντα εφτά -ενώ όλα τα άλλα ήταν καλά- και διαγράφεται.
Οι γέροντες συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται με το ΑΜΚΑ και την απογραφή. Μένουν χωρίς τη σύνταξή τους για να την πάρουν τον άλλο μήνα. Τι θα τρώνε ως τότε; Ποιος θα τους πληρώσει τα φάρμακα; Δεν νοιάζεται κανείς.
Ο Κακλαμάνης τρεμάμενος και τραυλίζοντας με ελαφριά δόση πάρκισον και ασλτσχάιμερ τα βάζει με τους διαδηλωτές.
Τα τρυγόνια τσαμπουκαλεύονται μέσα στη Βουλή. Οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία μετά το κόντρα κούρεμα κινδυνεύουν να κλείσουν. Μάλλον αργότερα θα κρατικοποιηθούν από έλλειψη ρευστότητας και θα εκποιηθούν μαζί με όλα τα άλλα
στους ξένους επενδυτές. Αυτή είναι η κυβέρνηση!
Ο Ρουβάς έκανε γιο και ο Σαρκοζί κόρη. Ο Κούγιας εξομολογείται σε συνέντευξη πως σαν παιδάκι δεν είχε ποδήλατο γιατί δεν έφτανε στα πετάλια. Αργότερα το πέταξε το μπόι! Ξεκίνησαν έρευνες για το πόσο στοίχησε η ανακαίνιση στο σπίτι του Τσοχατζόπουλου. Ο Πούτιν συναντά τον Εφραίμ.
Ο Μπερλουσκόνι δεν δέχεται να πάρει οικονομικά μέτρα. Ο Καντάφι δολοφονείται αποτρόπαια από αγανακτισμένους επαναστάτες με σπόνσορα το ΝΑΤΟ. Το κεντρικό σύνθημα ακούστηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Champions league Ολυμπιακού- Μπορούσια Ντόρτμουντ και δίνει κατεύθυνση για το μέλλον «Έτσι πηδάνε αυτοί που χρωστάνε ….». Ακολουθούν συνθήματα και πανό σε άλλους ποδοσφαιρικούς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κατά της κυβέρνησης και της τρόικα.
Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτά που έγιναν έξω από τη βουλή την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ίσως γιατί δεν τα κατάλαβα καλά. Όμως σε καμιά περίπτωση επαναστάτες δεν κάνουν διακοπές για μπάνια ξαναγυρίζοντας το Σεπτέμβρη. Όπως επίσης, κανείς δεν εμπόδισε κανέναν. Γιατί αν θες να κάνεις αυτό που θες να κάνεις, κάν’ το τώρα!
Κι ήρθε η αναβολή της σύσκεψης για το κούρεμα. Μετατέθηκε την Τετάρτη. 
Θέλω να ξέρετε πως υπάρχουν κομμωτήρια για σκύλους που τους κάνουν το τρίχωμά τους ράστα, μοϊκάνα, κοτσιδάκια, αφέλειες, τους βάζουν φιόγκους και ρουχαλάκια. 
Τα κάνουν σαν τα μούτρα τους. 
Όμως ποτέ κανείς δεν αποπειράθηκε να κουρέψει τη γάτα.