Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

TEXAS SHOW


                        TEXAS  SHOW

Ένας μπαξές
γεμάτος αίμα
είν’ ο ουρανός
και λίγο χιόνι
Έσφιξα τα σχοινιά μου
πρέπει και πάλι
να ελέγξω τα αστέρια.
Εγώ
κληρονόμος πουλιών
πρέπει
έστω και με σπασμένα φτερά
να πετάω…….
                                                              ΜΙΛΤΟΣ  ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Ήταν το 1989 με την ελεύθερη ραδιοφωνία, δηλαδή την ιδιωτική ραδιοφωνία και λίγο αργότερα  την τηλεόραση. Τότε σκέφτηκα μια φιγούρα, «το σκουλήκι το Μίλτο».
Θα μπορούσε να σχολιάζει τα πάντα πριν ή μετά από ένα δελτίο ειδήσεων με ελεύθερη άποψη.
Περνούσαν τα χρόνια και ο Μίλτος δεν βγήκε στο αέρα  Ένα σωρό ιδέες δίχως πράξη όπως ο Μίλτος να γίνει εικονογραφημένος ήρωας κόμικ και πλήθος άλλα. Ο σεισμός του 1995 απελευθέρωσε τον Μίλτο, ήταν εγκλωβισμένος σε ένα μπουκάλι τεκίλα σε μια ΚΑΒΑ, στην οδό Δεσποτοπούλων. Ξέχασα να σας πω ότι ο Μίλτος ήταν εισαγόμενος από πατέρα Κουβανό και μητέρα Μεξικάνα.
Δεν δυσκολεύτηκε όμως καθόλου να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Πρωτοκυκλοφόρησε σε ένα τοπικό περιοδικό σαν σχολιαστής και θα γινόταν πανελλήνια γνωστός αν ο Κώστας Μυλωνάς, διάσημος από «τα παιδιά της νύχτας» έβγαζε και δεύτερο τεύχος στο περιοδικό του.
Μετά ο Μίλτος έπεσε σε κώμα (από ένα τροχαίο ατύχημα) μέχρι που προέκυψαν καινούργιοι χαρακτήρες όπως το «αγοράκι με τα σπίρτα». Τον γνώρισα το περασμένο καλοκαίρι. Μάζευε μικρός είδη λαϊκής τέχνης που έφτιαχναν οι εξόριστοι και τα πουλούσε στην Ομόνοια. Με τα χρήματά που εισέπραττε τους αγόραζε τσιγάρα και όσπρια.
Τώρα τι δουλειά έχει με τον Αλογοσκούφη αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Η «εμπριμέ τραγουδίστρια» που έγινε  και θαυματοποιός (έχω αναφερθεί πολλές φορές με άρθρα μου σ’ αυτή) και «η Νατάσσα» καινούργιο προϊόν.
Είναι κάθε ξανθιά με νοοτροπία «Ξανθιάς» από καθαρίστρια, υπουργό και πρύτανη μέχρι και τη σύζυγο του πρωθυπουργού.Με φουσκωμένη αυτοπεποίθηση, στην παρέα δεν αφήνει άνθρωπο να μιλήσει…τα ξέρει όλα.
Λανσάρεται ως διανοούμενη και ξεσαλώνει με Μελά και Λιναρδάκη. Το όνομά της είναι παρμένο από την αξεχαστη ξανθιά  «υπολοχαγό Νατάσσα». Όλοι αυτοί, μαζί με «έκτακτες φυσιογνωμίες του δρόμου», θα αποτελέσουν έναν περιπλανώμενο θίασο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών στην Πάτρα, που δεν κατάφερε να λύσει ο δήμος, ούτε η νομαρχία ούτ η κυβέρνηση, κατάφερε να το λύσει ένα οχτάχρονο αγοράκι. Άκουσα τον διάλογο στο ραδιόφωνο και τον παραθέτω:
- Μαμά γιατί είναι μαζεμένοι όλοι αυτοί στο λιμάνι και κάνουν φασαρία;
- Γιατί δεν έχουμε πολλούς αστυνομικούς να τους διώξουν.
- Στην Αθήνα έχουν λαθρομετανάστες;
- Όχι  τόσους πολλούς.
- Αστυνομικούς έχουν τόσους πολλούς;
- Νομίζω πως ναι …..
- Και γιατί δεν φέρνουν τους αστυνομικούς απ’ την Αθήνα να τους διώξουν;
Αυτή είναι η λύση!
Και συνεχίζω τον προβληματισμό του πιτσιρικά…..
- Καουμπόηδες και σερίφηδες έχουμε; 
-  Όχι δεν έχουμε.
- Και γιατί δεν φέρνουμε από το Τέξας μαζί με τον Πεπίτο Γκονζάλες και τον Πελεγκρίνο; 
Και αν δεν μας αρκούν για το Texas show να φέρουμε και ινδιάνους!